over La Redoutable
& Pierre-Yves Jacqmin

 

Het Redoutable - Illustratie
La Redoutable - Pierre-Yves Jacqmin

Wie zit er achter
La Redoutable?

PY Jacqmin heeft een master in internationale marketing (HEC Luik) en heeft dit project alleen opgezet.

Hij is een echte liefhebber van de voedingsindustrie en begon zijn carrière in 2000 bij de koekjesfabriek Jules Destrooper. In 2004 stapte hij over naar de drankensector en werkte hij bij de Zwitserse groep Nestlé Waters (Vittel, Perrier, San Pellegrino, Valvert, enz.), vervolgens in 2007 bij AB-Inbev, en ten slotte nam hij 7 jaar lang deel aan de ontwikkeling van de exporttak van een Luikse onderneming die actief is in feestdranken.

Omdat hij zelf geen meesterbrouwer is, wilde hij zich omringen met een echte brouwingenieur om zijn kostbare dranken te ontwikkelen. Tenslotte, ieder zijn meug!

Deze aanpak past in een verantwoordelijke aanpak van het gebruik van de in Wallonië beschikbare produktiemiddelen. Het voorkomt de bouw van een nieuw werktuig in een sector waar de produktiecapaciteit veel groter is dan de vraag, terwijl een plaatselijke Waalse KMO wordt gesteund: een echte win-win relatie voor de plaatselijke ondernemers en het milieu.

Het is vooral een kwalitatief bier, voor het plezier.

het Redoutable is een echt passieproject.

Het idee achter La Redoutable is eenvoudig: een ambachtelijk bier van zeer hoge kwaliteit produceren dat hulde brengt aan de helling van La Redoute. De voor de hand liggende keuze was een driedubbele pils van 9%... omdat dit overeenkomt met de gemiddelde hellingsgraad van de helling.

Het etiket van de fles neemt de indeling en de helling van de heuvel...

La Redoutable - tafel met IPA bieren
La Redoutable - Bruno De Ghorain

Een ambachtelijke brouwerij

De brouwerij werd in 1836 opgericht door André Joseph Pourbaix! Vandaag wordt het geleid door Bruno De Ghorain, een chemisch ingenieur die gespecialiseerd is in brouwen.

De nadruk ligt op authenticiteit, Belgische knowhow en het karakter van de bieren. Het is een brouwerij in de zuiverste Belgische traditie, met een strenge selectie van ingrediënten en inheemse gisten.

De afgelopen twee jaar heeft de brouwerij aanzienlijke investeringen gedaan, waaronder de installatie van een nieuwe, zeer performante brouwzaal.

Luik-Bastenaken-Luik,

Luik-Bastenaken-Luik, dat in 1892 werd opgericht door de Pesant Club Liégeois, is een Belgische wegwedstrijd voor profs.

Het is een van de oudste wielerwedstrijden die nog worden verreden, wat hem de bijnaam "Doyenne" heeft opgeleverd.

Het ruige parcours van 260 km maakt het tot een van de meest veeleisende en prestigieuze klassiekers.

Het evenement is een van de vijf "Monuments" van de wielersport, samen met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Ronde van Lombardije.

Het vindt meestal eind april plaats en is daarmee de laatste grote voorjaarsklassieker. Het parcours voert de renners van Luik naar Bastenaken, dat 90 km van Luik ligt, dicht bij de Luxemburgse grens.

Het parcours van de wedstrijd loopt door het Ardense massief waarin de Ourthe en haar bijrivieren diepe dalen hebben uitgeslepen. De wedstrijd is de beroemdste van de Ardennenklassiekers en een van de beklimmingen, "La Redoute", is een echte legende geworden voor wielrenners uit de hele wereld.

Eddy Merckx, die tussen 1969 en 1975 vijf keer won, is recordhouder van de meeste overwinningen.

Ambassadeurs

De Redoubtable Rik Verbrugghe

Rik Verbrugghe

Sinds de lancering van het bier in 2016 is Rik de Belgische ambassadeur van La Redoutable. Als hij deze rol heeft aanvaard, dan is dat omdat hij zich meteen kon vinden in de waarden rond dit project en omdat... Hij een liefhebber is van beide bieren, met een zwak voor de tripel.

Hij is momenteel de coach van de Belgische nationale wielerploeg... een land dat hij des te beter vertegenwoordigt daar hij een Vlaming is die in Wallonië is opgegroeid.

Een korte terugblik op zijn carrière:

Rik werd geboren op 23 juli 1974 in Hélécine. Hij was een Belgisch profwielrenner van 1996 tot 2008 en eindigde zijn carrière bij de Cofidis ploeg.

Zijn beste jaar was 2001, toen hij de Waalse Pijl, het Critérium International, de proloog van de Giro d'Italia, de vijftiende etappe van de Ronde van Frankrijk, de Gouden Sprint en de Kristallen Fiets won. Zijn kwaliteiten als rouleur stelden hem in staat verschillende tijdritten te winnen.

In 2009 en 2010 is Rik sportdirecteur bij Quick Step. In 2011 werd hij lid van de Amerikaanse ploeg BMC Racing. Na in 2015 en 2016 sportdirecteur van de IAM-ploeg te zijn geweest, wordt hij in 2018-2019 adviseur coördinator van de RTBF tijdens de "live TV".

Cyril Saugrain La Redoutable

Cyril Saugrain

De stem en het gezicht van Cyril zijn bijzonder bekend geworden bij de Belgen... Sinds 2014 is hij immers DE wieleradviseur van de RTBF.

Na onze bieren te hebben geproefd tijdens de tournees en wedstrijden, heeft Cyril in 2019 aanvaard om de Franse ambassadeurshoed van La Redoutable te dragen. Wat is er normaler voor deze levensgenieter, de meest Belgische van de Franse renners die van gastronomie en goede bieren houdt?

Een korte terugblik op zijn carrière:

Cyril was beroepsrenner van 1994 tot 2003. Hij won tien wedstrijden, waaronder een etappe in de Tour de France in 1996.

Zijn Franse nationaliteit weerhield hem er niet van om in 2013 bij RTBF aan de slag te gaan om als adviseur Parijs-Roubaix, de Flèche wallonne en Luik-Bastenaken-Luik te volgen.

Cyril Saugrain werd een volwaardig lid van de RTBF-ploeg tijdens de Tour de France van 2013 en gaf live commentaar bij de etappes samen met Rodrigo Beenkens.

In 2014 was Rodrigo Beenkens in Brazilië voor het wereldkampioenschap voetbal en het was aan de zijde van Laurent Bruwier dat hij de Tour becommentarieerde en La Redoutable ontdekte.

Sindsdien is hij de adviseur voor de meeste wielerwedstrijden die door de RTBF worden uitgezonden.

Cyril Saugrain La Redoutable

Enrico Gasparotto

Deze Italiaans-Zwitserse renner is tweevoudig winnaar van deAmstel Gold Race. De lente klassiekers zijn zijn hobby! Zijn droomrace is Luik-Bastenaken-Luik, maar veel mensen weten niet datEnrico ook een fan is van Belgisch bier.

Hij ontdekte La Redoutable in 2016, precies bij de lancering van het bier, toen hij koerste voor Team Wanty en net de Amstel Gold Race had gewonnen. Hij dronk zijn eerste Redoutable op de top van La Redoute tijdens de verkenning van Luik-Bastenaken-Luik!

Hij was gecharmeerd van het product en wilde het ambassadeursteam vervoegen... Een eer voor ons!

Hij staat momenteel onder contract bij het NTT Pro Cycling team.

Wall of fame

Infos

Suivez-nous

Fiches produits & Médias

14 + 12 =

Copyright © 2019 La Redoutable ® - Mentions légales - Site web par Paperduck